YOGA

YOGA 

KLASSER

Privatlektion - går ej att boka för tillfället.

Yoga för dig som ej vill gå i grupp eller känner att du bara vill prova på en individuell session.

De här klasserna passar dig som vill göra yoga som är anpassad efter dina förutsättningar, behov och önskemål. Kanske har du en specifik problematik som du vill få hjälp med.

Pris: 950 kr  90 min / 1 - 2 pers

Pris: 2150 kr 90 min / 7 pers privat klass med dina vänner

Yoga på Tyresö Bygdegård - Torsdagar 


Datum :

4, 11, 18 mars, 1, 8, 15, 29 april
Tid : 19 - 20.30

Pris : 1575 kr 
Drop in 250 kr / klass i mån av plats.


Vi gör yogaövningar från Kundaliniyogan / Medicinska yogan och Yinyogan.
Vi övar oss i Mindfulness och Pranayama ( andnings meditation ).
Yogapassen avslutas till ljudet och vibrationerna av Gong. Gongens ljud och vibrationer går djupt in i kroppen och hjälper att få igång flöden i kroppen och du får en djupare avslappning

Max antal deltagare 10. Salen är 115 kvm stor.

Anmäl dig till info@sabah.nu

Medicinsk YOGA med inslag av Yinyoga

Privat & Grupp

Varmt välkommen att yoga online på Facebook med Sabah.
Mer info här

Yoga på Tyresö Bygdegård - Onsdagar


Datum:

3, 10, 17, 31 mars, 7, 14, 21, 28 april

Tid : 19 - 20.30
Pris : 1800 kr 


Drop in 250 kr / klass i mån av plats.


Vi gör yogaövningar från Kundaliniyogan / Medicinska yogan och Yinyogan.
Vi övar oss i Mindfulness och Pranayama ( andnings meditation ).
Yogapassen avslutas till ljudet och vibrationerna av Gong. Gongens ljud och vibrationer går djupt in i kroppen och hjälper att få igång flöden i kroppen och du får en djupare avslappning

Max antal deltagare 10. Salen är 115 kvm stor.

Anmäl dig till info@sabah.nu

ALLA KAN YOGA


Jag vill verkligen förmedla att du inte behöver vara vig eller kunna stå på huvudet för att komma till yogamattan!

Du behöver ingen tidigare yogavana för att vara med på passen. Yoga handlar inte om prestation utan att möta sig själv och sin kropp där den är och lära sig att acceptera sig själv fullt ut, med alla ens konstigheter och härligheter.

Du är välkommen ”i befintligt skick” – kom om du är stel som ett kylskåp, om kroppen är full av rastlöshet, om hjärnan konstant snurrar av tankar, om du aldrig provat yoga eller har lång erfarenhet.


    Ett yogapass

  • Yogan ger dig hälsa, balans och underhåll av kropp och själ
  • Uråldrig visdom användbar för den moderna människan mitt i livet
  • Yogans andning och rörelser ger snabb effekt och gynnar kroppens renande funktioner
  • Vilan efter yogan är viktig – den bidrar till ett lugnt sinne, saktar ner pulsen och främjar kroppens självläkning


Människor i alla åldrar letar sig fram till yoga. Du kan börja som du är, yogan är lätt att anpassa efter fysisk förmåga. Yogan innehåller enkla men kraftfulla kroppsövningar, andningsteknik, avslappning och meditation.


Ett yogapass är enkelt att utföra och du kan hela tiden anpassa yogan efter din kropp och dagsform. Yogan kombinerar flera tekniker; kroppen i en viss position, rörelse, andningsteknik, fokus och ibland mantra.


Grundposition är att sitta med rak rygg, på golvet eller på en stol. Sträva efter långsamma och djupa andetag som basandning, efterhand kommer du att få lära dig flera andningstekniker.


Passen består av en serie positioner och rörelser i en viss ordning. Till det kommer en eller flera andningstekniker som följer rörelsen. Kort vila följer de olika positionerna men efter den sista kommer en längre vila ca 10 minuter.

Kortare gongavslappningar ges i regel på de flesta yogaklasser. Läs om Gong här

Därefter följer en skön guidad stretching av kroppen. Som avslutning av yogalektionen följer en meditation, ibland tyst och stilla, men det finns även meditationer med rörelse eller mantra.


Du gör alltid yoga efter din förmåga och dagsform. Det hjälper att blunda när du gör yoga. Dels är det lättare att fokusera när synen vilar, dels är det lättare att känna hur kropp och sinne mår från ”insidan”. Yogan handlar om att träna din medvetenhet för att kunna fokusera och vara skärpt på rätt ställe. Lika mycket handlar om att kunna slappna av regelbundet för att ge kroppen återhämtning.


Kundaliniyoga / Medicinsk yoga

Vad är skillnaden mellan Kundaliniyoga och Medicinsk Yoga?

Medicinsk yoga är kompletta eller modifierade kundaliniyogapass som använts i sjukvården där man studerat de medicinska effekterna hos patienter med olika sjukdomar eller besvär. Många olika forskningsprojekt pågår på flera sjukhus i landet.

Det som skiljer Medicinsk Yoga från ren Kundaliniyoga är att den utvecklats till en terapeutisk form av ursprunget. Rörelserna görs något långsammare, för att fokus ska ligga på den djupa andningen, och den slutliga skillnaden är att Medicinsk Yoga är evidensbaserad – det betyder att det gjorts kliniska studier på den som visat positiva resultat på bland annat stresshormonnivåer, ryggsmärtor och hjärtproblem.


Yinyoga

Yinyoga är en stillsam och meditativ form av yoga där vi sitter eller ligger i olika positioner under en längre tid (3-5 minuter), med avslappnade muskler. Med det här sättet att utföra positionerna sträcker, pressar och vrider vi sakta och mjukt vår bindväv, så att vi blir smidigare. Samtidigt stärker vi våra leder och hjälper ledvätska, lymfa, blod och energi att flöda i kroppen.

Genom att slappna av i musklerna medan vi håller kvar kroppen i positionerna kommer vi in på djupet i vår kropp och aktiverar fascian / bindväv. Fascian är som ett lim som omsluter och även genomtränger våra muskler, organ och ben. Genom yinyogapositionerna stimuleras den till att bli starkare, vätskefylld och mer flexibel. På så vis kan yinyogan skjuta upp den åldersrelaterade uttorkningen av kroppen.

Utomhusyoga vid vår egna brygga på sommaren

SABAH

Yoga med hälsoperspektiv


Internationellt cerifierad Yoga och Meditationslärare.

Medlem i SKY - Sveriges Kundaliniyogalärares Riksförbund, och har genomgått en internationell utbildning utformad av Kundalini Research Institute – KRI.

Certifierad Breathwalkinstruktör.

Cerifierad Yinyoga / Mindfullness instruktör.

Certifierad Yoga Nidra instruktör.

Jag håller klasser  i yoga, breathwalk och meditationer  i Sverige och i Spanien.

Kontakt


Breviksvägen 101 - Tyresö Brevik

Stockholm - Sverige

mail: info@sabah.nu

Tel : +46 70 367 78 88

www.sabah.nu


Copyright @ sabah.nu