Yogasmycken

Yogasmycken - Malor

Jag knyter Malor med ädelstenar. För tillfället är min smyckestillverkning pausad.


Vad är Mala?

En Mala är ett vackert långt halsband, men också ett effektivt hjälpmedel för meditation.

Varje halsband har 108 pärlor precis som de buddhistiska andliga malorna. Tofsen på malan symboliserar tusen Lotusblad. Du kan säga ditt mantra, din affirmation eller din bön 108 gånger och halsbandets pärlor hjälper dig att hålla räkningen. Detta är en urgammal tradition med rötter tusentals år tillbaka i tiden.


   

   Varför en mala har 108st pärlor finns det flera förklaringar på;

  • Siffrorna 1, 0 och 8 representerar Ett ting, Ingenting och Allting (oändligheten). 108 står för alla dessa i ett och samma tal. Enheten, Tomheten och Oändligheten.
  • De 12 stjärntecknen gånger de 9 planeterna.
  • Det finns 54 bokstäver i sanskrit alfabetet. Var och en har ett manligt och ett kvinnligt, Shiva och Shakti. 54 gånger 2 är 108.
  • Kinesiska astrologin säger att det finns 108 heliga stjärnor.
Så här använder du en mala

Sitt i meditationsställning med ögonen slutna. Malan kan användas med vilken hand du vill. Lägg den t.ex över långfingret och räkna med tummen. Du börjar vid t.ex tofsen, och räknar till du gjort hela varvet. Repetera mantrat / bönen / affirmationen tyst eller högt, en gång för varje kula och synkronisera med din andning.

Det finns många olika mantran att använda, beroende på vad man vill uppnå.


Beroende på vad du vill ha ut av din meditationspraktik kan malan användas på olika fingrar och med olika mantran.


Olika fingrar påverkar hjärnan på olika sätt. Genom att föra malan över den meridian punkt på fingret du önskar uppnår du olika effekt. Meridianpunkten som oftast används för mala meditation är på sidan av fingret mellan toppen och första knogen.


  • Pekfingret (Jupiter): visdom, kunskap och välgång. Meridianpunkt för tjocktarmen.
  • Långfingret (Saturnus): förstärker tålamodet. Meridianpunkt för cirkulation.
  • Ringfingret (Solen): främjar hälsa, vitalitet och stärker nervsystemet.
  • Lillfingret (Merkurius): stärker kommunikation förmåga och intelligens. Meridianpunkt för hjärta.


Exempel på Mantran du kan använda dig utav

Du kan använda malan med ett mantra som sägs tyst, viskande eller högt. I Kundaliniyogatraditionen används framförallt mantrat Sat Nam ( betyder  ”jag är sanning” eller ”sanning är min identitet.”) , och Wahe Guru (”Obeskrivlig insikt och visdom”) då drar du en pärla för båda orden. Du kan också använda dig av mantrat Sat Nam Wahe Guru, du säger du hela mantrat när du drar en pärla. Du kan också använda ett annat mantra eller en affirmation.


Vad är Mantra?

Mantra - ett kodat ljud

Man kan säga att det forskarna i modern tid kommit fram till det som yogan och andra traditioner vetat om sedan urminnes tider: Vi påverkas tydligt och mätbart av ljud och musik.


Mantra är en kombination av ljud vars vibrationer har en unik effekt på sinnet. En serie ljud som skapas för att lyfta sinnet, stilla tanken och modifiera medvetandet genom sin rytmiska repetition.


Ett mantra har en viss våglängd, en viss frekvens, med en klart påvisbar, positiv effekt på både kropp och sinne. Kombinationen av ljud, resonans och rytm producerar ett förhöjt medvetande och riktar flödet av tankar på ett specifikt sätt. Kraften hos mantrat ökar ju mer du använder det och ju mer medveten du är som individ. Enkelt uttryckt är mantrat ett tekniskt hjälpmedel för dig att reglera och styra ditt sinne.

SABAH

Yoga med hälsoperspektiv


Internationellt cerifierad Yoga och Meditationslärare.

Medlem i SKY - Sveriges Kundaliniyogalärares Riksförbund, och har genomgått en internationell utbildning utformad av Kundalini Research Institute – KRI.

Certifierad Breathwalkinstruktör.

Cerifierad Yinyoga / Mindfullness instruktör.

Certifierad Yoga Nidra instruktör.

Jag håller klasser  i yoga, breathwalk och meditationer  i Sverige och i Spanien.

Kontakt


Breviksvägen 101 - Tyresö Brevik

Stockholm - Sverige

mail: info@sabah.nu

Tel : +46 70 367 78 88

www.sabah.nu


Copyright @ sabah.nu